Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkoop bij Inschr.
Erichemseweg 29 B in Erichem 4117 GG

Erichemseweg 29 B

4117 GG Erichem

Omschrijving

Meer inlichtingen over het te verkopen object en de inschrijving zijn te verkrijgen bij Mevrouw A.T. Zuidhof van de gemeente Buren via telefoonnummer 14 0344.


Het doel van deze openbare inschrijving is om over te gaan tot de verkoop van de voormalige basisschool ‘De Kastanjepoort’ met bijbehorende grond, gelegen aan de Erichemseweg 29-B in Erichem.

Partijen worden...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1930 Woonoppervlakte 610 m² Aantal kamers 9
Lees meer

Omschrijving

Meer inlichtingen over het te verkopen object en de inschrijving zijn te verkrijgen bij Mevrouw A.T. Zuidhof van de gemeente Buren via telefoonnummer 14 0344.


Het doel van deze openbare inschrijving is om over te gaan tot de verkoop van de voormalige basisschool ‘De Kastanjepoort’ met bijbehorende grond, gelegen aan de Erichemseweg 29-B in Erichem.

Partijen worden uitgenodigd om een plan met bijbehorende bieding in te dienen bij de gemeente Buren, waarbij het plan minimaal moet voldoen aan de in dit document met bijbehorende bijlagen gestelde voorwaarden. De Kastanjepoort wordt verkocht door de gemeente aan de partij die met een plan komt dat past binnen de gestelde kaders en randvoorwaarden en het beste voldoet aan de gemeentelijke kwaliteitscriteria.

In deze brochure wordt informatie verstrekt omtrent het te koop aangeboden object, de te volgen procedure alsmede de inschrijvingsvoorwaarden en bedingen uit de koopovereenkomst en de concept akte van levering zoals opgenomen als bijlage.

De bieding moet uiterlijk 3 juli 2018 voor 11.00 uur schriftelijk en conform de voorwaarden en procedure zoals beschreven in deze brochure te zijn ingediend bij de balie van het gemeentehuis aan De Wetering 1 in Maurik.

De gemeente behoudt zich ten allen tijden het recht voor om af te zien van gunning.

Deze brochure heeft louter tot doel potentiële kopers te informeren en ontslaat hen op geen enkele wijze van de eigen onderzoeksplicht. Hoewel deze brochure met de uiterste zorg is samengesteld kunnen potentiële kopers er geen rechten aan ontlenen.


Omschrijving object:

Het object betreft de vrijstaande voormalige basisschool ‘De Kastanjepoort’ in Erichem. Het hoofdgebouw is gebouwd in 1955. Het bijgebouw bestaat uit twee noodgebouwen, gebouwd in de jaren ‘70 en in 2009. De voormalige basisschool staat op een ruim perceel van ongeveer 5.650 m2 en is ingericht als tuin en schoolplein met aan de achterzijde een groot speel- en trapveld.

Het hoofdgebouw heeft een oppervlakte van ca 238 m2 en de aanbouw heeft een oppervlakte van ca 372 m2.

Het hoofdgebouw bestaat uit één bouwlaag met een karakteristieke kap. Het gebouw is opgetrokken met schoon metselwerk gevels, heeft betonnen vloeren, kunststof kozijnen met veelal geïsoleerd glas en een samengestelde kapconstructie voor een deel gedekt met riet en voor een deel met pannen.

De indeling van het hoofdgebouw is als volgt:
- Entree met aan de linkerzijde de voormalige lerarenkamer met eenvoudig keukenblok en een toiletgroep.
- In de entreehal bevinden zich twee kasten die gebruikt zijn als bergruimte. Hier bevinden zich de aansluitingen nutsvoorzieningen.
- In een van de kasten bevindt zich een doorgang naar de zolder (geen toegangstrap aanwezig).
- Aan het einde van de entree bevindt zich een gang naar rechts waaraan twee voormalige leslokalen liggen, ieder ongeveer 55 m2. De lokalen hebben een hoog plafond.
- Achter het laatste lokaal is een kleine hal en een ketelhuis met een gasgestookte cvinstallatie.
- Aan het einde van de gang bevindt zich nog een toiletgroep.
- Aan het einde van de entree is naast de toiletgroep een doorgang gemaakt naar de noodgebouwen.

Het hoofdgebouw is voorzien van elektra, gas, riolering en een cv-installatie. De zolderverdieping is grotendeels niet begaanbaar, slechts een klein gedeelte is beplankt. De verdieping werd alleen gebruikt voor opslag. De rieten kap is niet onderschoten.

Het eerste noodgebouw dateert uit de periode 1970 – 1985. Dit noodlokaal is opgebouwd uit een stalen draagconstructie, een houten hulpconstructie en kozijnen opgevuld met glas of sandwichpanelen.

De tweede grote uitbreiding is gedaan in 2009. Hierbij zijn portocabins tegen de aula geplaatst. Deze cabins bestaan uit een draagconstructie van staal en hout. In de gevel van de eerste aanbouw zijn aan de achterzijde deuren geplaatst.

Het perceel heeft een eigen oprit met achterom aan de zuidzijde van het perceel. Aan de achterzijde van het hoofdgebouw is een met tegels verhard schoolplein, omzoomd door hekwerken en ingericht met diverse speeltoestellen. Aan de achterzijde van het perceel is een groot speel- en trapveld met twee goals. De achterzijde van het perceel wordt begrensd door een hoofdwatergang. Afstand tussen de achtergevel van het hoofdgebouw tot de watergang is ruim 100 meter. Er is dus ruimte voor het aanleggen van een diepe achtertuin.

Het verloop tot het trottoir aan de voorzijde vormt de uitgiftegrens aan de voorzijde van het perceel, dus exclusief parkeerplaatsen (deze blijven openbaar) en inclusief de haag en de boom. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. In de voortuin bevindt zich een apart verhard pad naar de entree en een eenvoudige, overkapte fietsenstalling.

Aan de noordzijde van het perceel, op het perceel Erichemseweg 29-A, staat een grote bedrijfsloods. Deze loods is bij het naastgelegen bedrijf in gebruik. De stenen gevel van deze loods staat op de perceelgrens. De overstek van het dak is niet voorzien van een dakgoot, zodat hemelwater al jaren op het gemeentelijk perceel valt. Zie verder onder hoofstuk 3.2.1.

Het hoofdgebouw heeft een redelijke staat van onderhoud. De cv-ketels moeten op termijn worden vervangen. De kap is niet onderschoten, zodat inpandige isolatie nodig is. Om de zolderruimte beter te benutten is het aanbrengen van een houten vloer gewenst.
Overdracht Status Beschikbaar Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Landhuis Type woning Vrijstaande woning Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwjaar 1930 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 610 m² Perceeloppervlakte 5550 m² Inhoud 2000 m³ Aantal kamers 9 Aantal woonlagen 1 woonlaag en een zolder Energie Eigendom Eigendom Buitenruimte Tuin Tuin rondom Kwaliteit tuin Normaal Parkeergelegenheid Garage Geen garage Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadaster: F 1326 Buren Oppervlakte 5550 m²

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om deze woning door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.